Bir Mersin'li olarak ilk defa duydum desem.. herhalde cahilliğime verirsiniz! :)
Bir blogda gördüm, resmini de aynen alıyorum:
"Tavuk göğsü, domates, maydanoz, limon, tuz, karabiber, kimyon, pul biber.."den mamul bu "tantuni" için hemşehrim olduğunu tahmin ettiğim blogger'a "ellerine sağlık" demesem olmaz! Paylaşımıyla bloguma da konu ve misafir oldu sağ olsun. Ama:
Ama benim bildiğim tantuni tavuk etinden yapılmaz. Tantuniye lezzeti veren birkaç sır: Etin çok minik doğranması, 1-1 ölçekle (1 kiloya 1 bardak su) yarı kaynatılmış etin suyunun dökülmesi ve kalanının tercihen zeytinyağında "servisten hemen önce" pişirilmesi, ocaktan almadan "tatlı" kırmızı biber katıp hafif çevrilmesi, mutlaka "limon, sumak, soğan, maydanoz, domatesle birlikte "açık ekmek" tabir edilen lavaşla veya yarım ekmek arasında servis edilmesi.
Yine de tavuk etine karşı değilim elbette. Ekonomik ve sağlıklı olması yönüyle denenebilir. Ama yukarıdaki "lezzeti veren sırlara" dikkat ederek! :)
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder